Sarasota Herald Tribune

Approximately 30,000 SF, on three floors, in a 30-year-old building – this renovation project in Sarasota, Florida included the demolition and removal of original dropped ceilings, office partitions, lighting fixtures and flooring. The bright new office space features a mix of open and dropped ceilings, open and private offices, informal collaboration spaces, and expansive city views.

The Mark

The Mark is an 800,000 SF mixed-use development in Downtown Sarasota, Florida. This project encompasses two city blocks of commercial, retail, and residential space. The 13-story building will service well-known national retailers and restaurants in the downtown area. In addition, 157 condominium units and over 800 parking spaces are included in this project, and State Street will become a vibrant pedestrian arcade and new spatial experience for Sarasota.

Aloft Sarasota

As the first new hotel in the downtown core in over 75 years, the Client’s expectations were clear: provide a contemporary and vibrant experience that has not been seen in the city of Sarasota, Florida. Located on the corner of Ringling Boulevard and Palm Avenue within the HOYT Architects-designed One Palm tower, the Aloft Sarasota hotel is a hotspot for locals and tourists exploring downtown. 

Instead of a traditional, closed-off lobby, project designers opted for a more open, lounge-like floor plan with an attached outdoor patio and urban courtyard. This open concept incorporates flexible interior spaces which can be adapted based on time of day and activities; allowing the space to serve as a laid-back coffee shop in the morning or an energized cocktail bar after hours. The outdoor patio area is open to the public during bar hours and includes two fire pits, several seating areas, and a large white wall for laser light shows and movie screenings.

All of the Aloft Sarasota's prominent design features- from the bold and expressive color combinations, to its hip and savvy custom furnishings - work together to create a fun and wholly unique experience for visitors and hotel guests.

Palm Tower

This 7-story, 1925 building was originally constructed as a downtown hotel in Sarasota, Florida. Low ceilings and years of low-quality improvements presented challenges for new office designs. Both floors were stripped to the shell. On the 3rd floor, now home to the HUB Incubator, the exposed structural ceiling, glass partitions, and super graphics create the perfect setting for this start up incubator. A more traditional approach was implemented on the 4th floor – dropped ceilings, carpet and a simple color scheme. But the crisp finishes and glass partitions make for a very modern feel here as well.

Main Street at Lakewood Ranch

Main Street provides a vibrant focal point for the large, up-scale residential community of Lakewood Ranch, Florida. Located on a peninsula on Lake Uihlein, the 20-acre site offers 300,000 SF of pedestrian-friendly, mixed-use space; featuring specialty shops and restaurants with 2nd floor office space and residences. Main Street terminates in a pedestrian plaza and movie theater. Classical and modern architectural elements mix within a modern context to give Main Street a timeless, “town village” feel.

Fruitville Commons

This mixed-use project will become a key feature of a new-urban, lifestyle center located at I-75 and Fruitville Road in Sarasota County, Florida. The project will include 100,000 SF of retail, a 130 key hotel, and 100,000 SF of office space- all designed around a centrally-located civic space.

Lila Restaurant

The meaning of “Lila” (pronounced lee-lah) is loosely translated to be fun, whimsical, and creative; a philosophy which set the tone for the design program. Recognized as one of Sarasota Magazine’s Top Restaurants of 2017, Lila offers a casual, but stylish Main Street dining destination for environmentally-conscious eaters.

Located in a renovated 1920’s building in the heart of Downtown Sarasota, Lila came to life through a design process which leveraged the space’s existing assets; its high ceilings with wood trusses, original terrazzo floors, and large transom windows.

The vegan-friendly restaurant features an open kitchen, clad in white subway tiles, bar seating with concrete counter tops, and a dining room filled with modern-rustic styled banquettes and tables. A decorative crystal chandelier, natural woods, and exposed mechanicals serve to reinforce Lila’s unique aesthetic.